A, mint anya

A, mint anya újratöltve, immár kamaszleányokkal bonyolítva. Már-már azt hittem, fellélegezhetek, békésen hátradőlve figyelhetem eddigi "munkám" gyümölcsét, ehelyett a tomboló pokolba kerültem a kamaszkor beköszöntével. Öveket becsatolni, indulunk :)

Friss topikok

Címkék

anya (5) divat (1) felvételi (2) festés (1) frizura (1) gyerek (5) haj (1) humor (2) iskola (4) kamasz (10) Kamasz (1) lakás (1) lélek (2) metró (1) Nevelés (2) szülő (5) tanulás (1) továbbtanulás (3) utazás (1) vizsga (1) Címkefelhő

A Város :)

2013.07.05. 20:18

szerző: marypoppins37

metro.jpgKülvárosi, már-már vidéki lányként a metrózás számomra hihetetlen élmény a mai napig. A buszon való közlekedés megszokott, sőt a villamosozásért sem kell sokat buszoznom :)

Ám a föld alatt való utazás ritka alkalom, mint a fogorvosi vizit. És legalább olyannyira kellemes :)

Azonban kibővített munkaköröm olykor megkívánja a bejutást a város legmélyebb bugyraiba. Ezen alkalmakkor egy órával korábban kelek, városi ruhát, szmogálló sminket és néhány nagy levegőt veszek, majd belevetem magam a citybe. Ma speciel egy nyomtatókazetta volt küldetésem oka és célja. Aminek térfogata alapjában véve nem nagy, kivéve, ha eme szerkezettel a metrón való közlekedést választja egy kevésbé gyakorlott utas. Jelen esetben jómagam :)

 

Naivan azt gondoltam, a reggeli csúcs után -amikor a bérből és fizetésből élők tömege már az első munkahelyi kávéját fogyasztja- és a déli órák előtt, -amikor nyári szünet lévén a diákok még javában alszanak a hosszúra nyúlt éjszaka után- jó esélyem van kényelmesen utazni. Azonban hamar kiderült számomra, hogy a metrón nincs csúcsidőn kívüliség. Amikor egy perc szusszanása lenne szegény járműnek, akkor lepik el az aktatáskások és a gurulós bőröndösök tömege.

A yuppie-król mindig Patrick Bateman jut eszembe, az Amerikai Pszicho szimpatikus főhőse :) Ilyenkor belegondolok, mit rejthet a márkás aktatáska? Csalódnék, ha legalább egy szikét vagy hüvelykszorítót nem találnék benne, avagy egy pótláncot Black &Decker típusú láncfűrészükhöz.

Az öltönyösök által fennmaradó teret a gurulós bőröndös turisták töltik be, mintegy Tetris-szerűen. Komoly logikai készségekkel kell bírniuk ahhoz, hogy a különböző méretű és formájú poggyászaikat a lehető leghelytakarékosabban pakolják egymásra. Velük később, mintegy régi ismerősként a vonaton is összefutok :)

A néhány négyzetcentiméternyi helyet, amit e két csoport szabadon hagy, töltjük be mi, az alkalmi utazók. Anyukák kisgyermekkel, anyókák fonott kosárral, apók botjukkal és én a kartondobozommal. Amelyet, tehetek bármely oldalamra, mindig beleütközik valamibe. Átszállásnál, a mozgólépcsőn felfelé haladva hiába állok szabály szerint a jobb oldalra, ha az a fránya doboz elfoglalja a teljes baloldalt. Egyre nagyobbnak látom, mintha a városi levegő hizlalná. Főként, hogy mások is szemrehányó tekintettel méregetnek. Nem tudnak hova sorolni. Aktatáskánál nagyobb a terhem, de a bőröndösökhöz sem illik, se fogantyúja, se kereke. Magányosnak érzem magam, kirekesztettnek :)

Emellett a tömegben az én tág terekhez szokott lelkem kénytelen eltűrni, hogy idegenek belekönyököljenek az aurámba, vagy az asztrál-lábamon tiporjanak. Ezen válogatott kínzások közepette lélekben a vonatomért sóvárgok, mely talán nem oly megbízható, mint a metró, ám ismerősebb terep számomra.

A vágyakozásom egészen a pályaudvarig elkísér, ahol visszatérek a realitás talajára. Míg télen az elemekkel harcoltak a vonatok, emiatt állandó voltak a késés, most -nyáridő lévén- mindenki a vízpartra vágy. Amely szerencsétlenségemre a munkába járós vasútvonal folytatása. A tömeg tehát maradt, a gurulós bőröndösök is, csak az aktatáskás yuppie-k cserélődtek ki a hűtőtáskás strandolókra.

Mire végre kiszabadulok a vasút fogságából, a dobozom visszanyeri eredeti méretét és könnyű léptekkel szinte repülök magányos irodám felé, ahol az egyetlen hang a madarak csicsergése és az emaileket jelző pittyegés. Hazaértem :)

Címkék: utazás anya metró

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gomolyfelho-74.blog.hu/api/trackback/id/tr915392830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása