A, mint anya

A, mint anya újratöltve, immár kamaszleányokkal bonyolítva. Már-már azt hittem, fellélegezhetek, békésen hátradőlve figyelhetem eddigi "munkám" gyümölcsét, ehelyett a tomboló pokolba kerültem a kamaszkor beköszöntével. Öveket becsatolni, indulunk :)

Friss topikok

Címkék

anya (5) divat (1) felvételi (2) festés (1) frizura (1) gyerek (5) haj (1) humor (2) iskola (4) kamasz (10) Kamasz (1) lakás (1) lélek (2) metró (1) Nevelés (2) szülő (5) tanulás (1) továbbtanulás (3) utazás (1) vizsga (1) Címkefelhő

Viharok

2013.05.04. 07:48

szerző: marypoppins37

lila-vihar-23891.jpgA kamaszodás kötelező hozadéka -bár erről a nevelésjobbító könyvekben alig esik szó-, hogy az ember olykor úgy érzi mintha Jekyll és Hyde otthonában járna. Ami a tiniknek az egyik percben oly szórakoztató, hogy kétrét görnyedve vihorásznak, pillanatokkal később már vérre menő sértés, aminek lezárását az ajtó csapódása nyomatékosítja.

Nekik sem lehet könnyű ezzel a tudathasadással élni, de mit szóljak én? A szaporodásról szóló biológiaórák kínos csendjében sem, de a gyerekvárás boldog  (a szülőszobán már kevésbé boldog) perceiben sem merült fel, hogy ez is az anyaság része lesz majdan.
 Egy csemete hangulatingadozásaival talán elbírnék jobb perceimben, de kettőjükkel már-már lehetetlen feladat. Az én rendszerező elmémnek az lenne a tökéletes megoldás, ha az adott hónap első napján átadnának egy hangulat-térképet, én pedig aköré szervezném az életünket.

Ám ezt megemlíteni sem merem, a gyerekszoba ajtaja sem bír ki mindent :)

Mivel ezen viharok esetében nincs figyelmeztető narancssárga jelzés, egész megyékre kiterjedő riasztás, olykor elkerülhetetlen a nyílt pengeváltás. Vérre menő harc pedig bármely -első blikkre komolytalannak tűnő- témából lehet. Túléltük már a Nagy Körömlakk Válságot, a többszöri De Az Osztálytársaimnak Már Rég Megvan-kríziseket, ám visszatérő elemként itt van a Rendetlenség A Szobátokban-fejezet (amiben én vagyok a gonosz főhős).

Kisebbem ezen a téren kezelhetőbb, az ajtócsapódás utáni 30. percben vigyorral az arcán bukkan elő. Vagy a rövidtávú memóriájával vannak komoly problémák, vagy tudatmódosító szert rejteget a szobájában :)

Nagyobbom képes napokig hordozni vélt vagy valós sérelmeit, sőt hetek múltán is felhánytorgatja újra és újra. Ezúton üzenném a jövendőbelijének, bárki is lesz, jó előre kösse fel a gatyáját, mert a válásuknál a lányom az összes vitára emlékezni fog :) Szóról-szóra.

Bár így lenne ez a matematika-tanterv anyagát illetően is.


A szakkönyvek szerint mindez azonban néhány évig tart mindössze, és ha sikerül ezen idő alatt is szeretnünk a szörnyeteget, akit világra hoztunk, harmonikus és boldog felnőtté válhatnak, méltó tagjaivá társadalmunknak. Ha sikerül..... :)

Címkék: lélek Nevelés Kamasz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gomolyfelho-74.blog.hu/api/trackback/id/tr845280342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása